Termeni si conditii

1. Informatii despre site si utilizarea acestuia

     1.1. Site-ul web www.farmaciam.ro, operat de  FARMACIA M SRL, cu sediul in strada Str. Piatra Morii 17 , sector 1, municipiu Bucuresti avand Cod Unic de Inregistrare RO 3789023 si numar de ordine la Registrul Comertului J40/6029/1993, numit pe parcursul acestor Termeni si Conditii de utilizare „Site-ul”.

     1.2. Conform prevederilor Regulamentului (UE) 679/2016, beneficiati de dreptul la informare (art.12), dreptul de acces la date (art.15), dreptul la rectificare (art.16) si dreptul la restrictionarea prelucrarii (art. 18), dreptul de stergere asupra datelor (art. 17), dreptul la portabilitatea datelor (art. 20), dreptul de opozitie (art. 21), dreptul de a nu face obiectul unei decizii automate (art. 22) si dreptul de a se adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa: strada Str. Piatra Morii 17 , sector 1, municipiu Bucuresti , sau in situatia in care privesc aspecte referitoare la datele cu caracter personal, va rugam sa contactati persoana responsabila la: office@farmaciam.ro sau Tel: +40 21 667 76 15.

     1.3. Accesul si utilizarea Site-ului sunt supuse reglementarilor legale aplicabile si acestor termeni si conditii de utilizare, inclusiv oricaror politici sau alte conditii mentionate in prezentul document si disponibile pe Site, conform modificarilor intervenite in decursul timpului. Va rugam sa cititi acesti Termeni si Conditii de utilizare cu atentie. Daca nu sunteti de acord cu acestia, va rugam sa nu folositi Site-ul nostru. Daca veti continua sa utilizati Site-ul nostru, vom considera ca ati acceptat acesti Termeni si Conditii de utilizare. Prin acceptarea Termenilor si Conditiilor de utilizare, sunteti de acord sa respectati Termenii si Conditiile de utilizare in versiunea publicata pe Site la momentul vizitei dvs.

     1.4. Ne rezervam dreptul de a aduce modificari in orice moment Site-ului si Termenilor si Conditiilor de utilizare prin postarea pe Site, fara nici o alta notificare. Schimbarile importante vor fi comunicate in maniera adecvata. Asigurati-va ca recititi Termenii si Conditiile de utilizare in mod regulat deoarece daca accesati sau utilizati Site-ul se va considera ca ati fost de acord cu termenii si conditiile de utilizare in versiunea publicata pe Site la momentul vizitei dvs.

     1.5. Atunci cand vizitati Site-ul pentru prima data va aducem la cunostinta in mod special faptul ca folosim cookie-uri. Continuand sa utilizati Site-ul acceptati si sunteti de acord cu Politica privind Cookie-urile. Vom continua sa va aducem la cunostinta acest lucru de fiecare data cand vizitati site-ul farmaciam.ro, pana cand confirmati luarea la cunostinta.[…]

     1.6.  Farmacia M SRL va garanteaza acces limitat pe Site si nu va confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial sau integral Site-ul, de a reproduce partial sau integral Site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata Site-ul in orice alta maniera, in scopuri comerciale sau contrare intereselor companiei  Farmacia M SRL fara acordul prealabil scris al acesteia. Totusi, puteti face download sau copia materialele specifice oferite pentru download sau copiere.

     1.7. Dreptul de a crea o legatura web – link – catre Site este limitat, neexclusiv si revocabil, si este acordat atat timp cat nu aduce neajunsuri de orice fel pentru  Farmacia M SRL sau oricaruia dintre partenerii nostri, numai dupa obtinerea in scris sau prin email a acordului nostru.

     1.8. Nu este permisa abuzarea Site-ului prin introducerea cu buna stiinta de virusi sau alte materiale daunatoare din punct de vedere tehnologic.

     1.9. Putem face publicitate si organiza concursuri, jocuri, competitii sau extrageri cu premii gratuite pe Site-ul nostru. La astfel de concursuri, jocuri, competitii, extrageri cu premii gratuite se vor aplica reguli specifice. Va rugam sa cititi cu atentie regulile aplicabile la orice concurs, joc, competitie, extragere cu premii gratuite la care participati deoarece prin participarea la un astfel de concurs, joc, competitie, extragere cu premii gratuite se considera ca ati acceptat si ca respectati aceste reguli.

    1.10. Site-ul nu va fi intotdeauna disponibil si poate avea anumite erori. Acesta este furnizat pe principiul „asa cum este” si „asa cum este disponibil”, si in masura permisa de lege, fara garantari, conditii sau garantii de orice fel.

2. Proprietatea Intelectuala

     2.1. Intregul continut al site-ului www.farmaciam.ro – imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date sunt proprietatea  Farmacia M SRL si sunt protejate de legislatia romana in vigoare cu privire la drepturile de autor si drepturile conexe. Folosirea fara acordul  Farmacia M SRL a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. Se permite folosirea site-ului www.farmaciam.ro numai in limitele metionate in prezentul document.

     2.2. Puteti folosi continutul Site-ului doar pentru folosinta Dumneavoastra personala, iar actiunile descrise mai jos nu sunt permise in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea  Farmacia M SRL:

– modificarea, publicarea, transmiterea, retransmiterea in orice mod sau forma, precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea continutului, in lipsa obtinerii in prealabil a unei permisiuni scrise din partea noastra;

– reproducerea sau stocarea continutului, precum si trimiterea acestui continut catre orice alt website, server sau orice alt mijloc de stocare a informatiei, daca scopul acestei activitati este unul comercial.

     2.3. Este interzisa orice utilizare a continutului Site-ului in alte scopuri decat cele permise expres de prezentul document sau de legislatia in vigoare.

3. Suspendarea accesului

Farmacia M SRL poate, fara orice alta notificare sau formalitate si fara ca acest lucru sa necesite explicarea atitudinii sale, sa suspende sau sa blocheze accesul dvs. la continutul site-ului www.farmaciam.ro sau la o parte a acestui continut.

4. Calitatea serviciilor de hosting, link-urile catre alte site-uri, erori de functionare

     4.1. Site-ul este gazduit de serverele unei terte firme.  Farmacia M SRL nu va putea fi facuta responsabila pentru eventualele erori aparute pe site indiferent de motivele aparitiei lor, acestea incluzand modificari ale site-ului, setari, sau actualizari ale scripturilor programate.  Farmacia M SRL nu va putea fi facuta raspunzatoare pentru erorile aparute datorita folosirii anumitor browsere pentru vizitarea Site-ului.

     4.2. Anumite parti ale continutului publicat pe Site pot sa fie furnizate de terte persoane cu care  Farmacia M SRL are relatii contractuale in acest sens. De asemenea, in interiorul continutului Site-ului pot fi incluse sectiuni publicitare in care se vor afisa mesaje publicitare ale unor terte persoane.  Farmacia M SRL nu este responsabila in nicio masura asupra continutului furnizat de terte persoane, indiferent ca acesta este publicitar sau nu. De asemenea,  Farmacia M SRL nu este responsabila de continutului paginilor externe la care se face trimitere din interiorul site-ului www.farmaciam.ro

     4.3. Utilizati aceste site-uri ale tertelor parti pe propriul risc. Toti termenii si conditiile si politicile site-urilor tertelor parti pe care le accesati vi se vor aplica in timp ce navigati pe aceste site-uri si va recomandam sa verificati acei termeni si conditii.

5. Legea aplicabila

Orice litigiu care are ca obiect continutul Site-ului va fi solutionat de catre instantele judecatoresti competente si va fi guvernat de legea romana.

6. Abonarea si dezabonarea la newsletter

     6.1. Abonarea si dezabonarea la newsletter-ul Site-ului este gratuita si voluntara, si implica acceptarea acestor Termeni si Conditii de utilizare. Mesajele trimise nu sunt nesolicitate si oricand va veti putea dezabona urmand instructiunile din subsolul fiecarui e-mail. Mesajele trimise vor respecta legislatia aplicabila in ceea ce priveste comunicarea comerciala asa cum este ea stipulata de legislatia aplicabila.

     6.2. Utilizarea newsletter-ului se face in aceleasi conditii de limitare a raspunderii din punctul de vedere al continutului precum se autorizeaza si folosirea Site-ului, in conditiile prevazute de prezentul document.

     6.3.  Farmacia M SRL isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul oricarui abonat la newsletter, daca  Farmacia M SRL are orice fel de motive pentru a crede ca abonatul respectiv nu respecta prevederile prezentului document.

Acesti Termeni si Conditii de utilizare a site-ului http://www.farmaciam.ro  contin intreaga intelegere dintre Dumneavoastra si noi, cu privire la utilizarea Site-ul nostru. Nicio expunere sau declaratie, orala sau scrisa, care nu este inclusa in Termenii si Conditiile de utilizare nu va fi obligatorie pentru Dumneavoastra sau pentru noi daca nu a fost convenita de comun acord in scris intre Dumneavoastra si noi.

Politica de retur

Termenul exercitarii dreptului legal de retragere

In conformitate cu art.9 alin.1 din Ordonanta nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Clientul beneficiaza de o perioada de retragere  de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanta sau dintr-un contract in afara spatiilor comerciale, respectiv de a returna produsele cumparate, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri.

Perioada de retragere expira in termen de 14 zile de la:

(i) ziua in care clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de client, intra in posesia fizica a produselor, in cazul contractelor de vanzare, sau:

(ii) in cazul in care clientul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat, ziua in care clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de client, intra in posesia fizica a ultimului produs;

(iii) in cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese, ziua in care clientul sau o parte terta, alta decat transportatorul si care este indicata de client, intra in posesia fizica a ultimului produs sau a ultimei piese.

Formular retur

Utilizarea formularului standard de contact disponibil pe site-ul Farmacia M nu este obligatorie, insa, in situatia in care Clientul opteaza pentru acesta, Farmacia M va transmite catre Client, prin e-mail,  confirmarea de primire a formularului.

Farmacia M are obligatia sa returneze in termen de 14 zile calendaristice contravaloarea produselor comandate, daca acestea au fost achitate, sub conditia receptionarii produselor.  Farmacia M isi rezerva dreptul de a prelungi termenul de 14 zile daca nu a intrat in posesia produselor returnate sau cel putin, Clientul nu a trimis o confirmare a expedierii coletului, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

In cazul returnarii produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare sunt suportate de catre client.

In cazul returnarii partiale a produselor, Farmacia M va returna numai contravaloarea produselor pe care clientul dorește să le returneze, fără să returneze taxa de transport pentu expediție. Cu toate acestea, taxa de transport pentru returnarea produselor ramane in continuare in sarcina clientului.

Returul va fi acceptat daca produsul este in aceeasi stare in care a fost livrat, fara urme de uzura si este complet, inclusiv cu accesorii.

In cazul in care produsul returnat a facut parte dintr-o campanie promotionala de acordare a unui produs cadou, odata cu returnarea produsului achizitionat se va returna si produsul oferit cadou.

Produsele exceptate de la posibilitatea de returnare

Sub rezerva dispozitiilor art.16 lit. d), e), f) din OUG 34/2014 sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract ( dreptul de returnare) urmatoarele produse:

produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid (hrana pentru bebelusi (lapte, piureuri, sucuri, biscuit, saruri de rehidratare etc.)

produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator (medicamente de uz uman, produse cosmetice, produse de igiena intima si produse care intra in contact cu mucoasa umana: scutece, periute de dinti, biberoane, suzete, nebulizatoare, termometre rectale, pompe de san, irigatoare, centuri postnatale, protectii mameloane, dus bucal, jucarii dentitie. Prezenta lista nu este exhaustiva) produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente.

Produse sigilate incadrate in categoria medicamentelor de uz uman, care necesita conditii speciale de depozitare si pastrare, astfel cum acestea sunt mentionate in prospect de detinatorului autorizatiei de punere pe piata. Prin exceptie, se accepta returul medicamentelor de uz uman sigilate/desigilate care prezinta deficient de calitate si/sau conformitate.

Obligatiile Clientului in cazul retragerii conform art.14 alin.3 din OUG 34/2014

Clientul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor.

Garantia produselor in baza Legii nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Produsele de folosinta indelungata (Produsele relativ complexe, constituite din piese si subansambluri, proiectate si construite pentru a putea fi utilizat pe durata medie de utilizare si asupra carora se pot efectua reparatii sau activitati de intretinere) beneficiaza de garantie de conformitate in baza Legii nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora.

Astfel, la livrare, produsul va fi insotit de certificat de garantie  – hartie sau va fi trimis clientului, in format electronic, prin e-mail, dupa caz.

Certificatul de garantie va contine elementele de identificare a produsului, termenul de garantie, durata medie de utilizare, modalitațile de asigurare a garantiei – intretinere, reparare, inlocuire si termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea si adresa vanzatorului si ale unitatii specializate de service.

Persoane Juridice

Potrivit dispozitiilor art. 2 alin (7) din Legea farmaciei nr. 266/2008,

„Vanzarea si eliberarea medicamentelor se fac numai en detail, cu exceptia medicamentelor eliberate prin farmaciile cu circuit inchis, a medicamentelor care, potrivit reglementarilor legale, sunt destinate truselor de urgenta, precum si a medicamentelor destinate unei unitati medicale autorizate care nu detine in structura o farmacie cu circuit inchis.”

Asadar, in cazul in care sunteti reprezentatntul unei persoane juridice si ati cumparat medicamente fara reteta de pe site-ul www.farmaciam.ro,  puteti completa datele pentru emiterea de document fiscal, doar daca va incadrati in urmatoarele situatii:

–          Unitati medicale autorizate ( cabinete, dispensare, clinici etc) care nu detin in structura farmacie cu circuit inchis;

–          SRL-uri care au nevoie de trusa de urgenta, in cadrul societatilor.  

Pe factura va fi mentionat urmatorul text:

“Avand in vedere prevederile Legii nr. 266 din 2008 a Farmaciei, produsele din prezenta factura nu sunt destinate revanzarii acestora in cantitati mai mici altor comercianti sau utilizatori profesionali si colectivi”. 

Daca nu faceti parte din categoriile mentionate mai sus, legea nu ne permite emiterea unui  document pe societate. Raspunderea in cazul nerespectarii este in totalitate in sarcina utilizatorului.

“Medicamentele fara reteta pot fi achizitionate, prin intermediul site-ului www.farmaciam.ro, exclusiv pe teritoriul Romaniei si doar de catre pacientii cu varsta minima de 18 ani “